Какво е погребение?

Погребението е церемония за починал човек преди погребението или кремацията . Погребението дава възможност на семейството и приятелите на починалия да се събират и да оплакват миналото на любимия си човек, да споделят съкровени спомени и да  изкажат съболезнованията си. Погребението е жизненоважна първа стъпка, за да се помогне на близките да се излекуват след загубата на някой специален.

Как мога да разбера дали вашите услуги са подходящи за специфичните нужди на моето семейство?

Можем да Ви изпратим обща информация, която ще се прилага за всеки, който планира погребение.

За да вземете информирани решения, ще искате по-конкретни факти. И най-бързият, най-лесният и най-ефективен начин за Вас е да ни посетите и да прегледате нашите програми, да обсъдите различни възможности и да зададете въпроси.

Какъв тип услуга трябва да избера?

Ако не са направени предварителни договорености , видът на услугата зависи изцяло от вас. Услугите обикновено се провеждат в погребален дом или място за поклонение. Има множество различни услуги, вариращи от традиционна религиозна или военна служба до нещо малко по-нетрадиционно. Нашите погребални агенти ще работят с вас, за да разберат какво би било най-подходящото.

Мога ли да персонализирам погребението?

Разбира се, че можете, всъщност все повече хора избират по-нетрадиционна персонализирана услуга. Няма правилен или грешен начин да засвидетелстваме почит към живота на някого. Има много уникални начини да засвидетелстване на почит, нека агентът на погребението да знае точно какви са вашите желания и те ще ги уважават.

Трябва ли да имаме съобщение за некролог и какво е включено в едно?

Силно се препоръчва да имате съобщение за некролог, което се поставя в местен вестник или се поставя онлайн. Един некролог позволява на обществеността да узнае, че е настъпила смърт, и им дава информация за услугата. Обитателите обикновено включват пълното име, възраст, град и дата на раждане на починалия и града, в който са живели, когато са починали. Тя включва също името на съпруга на починалия, както и имената на други съществени лица в живота им, като родители, деца или внуци. Пространството може да бъде ограничено във вестник некролог, но може да включите малко обяснение за живота и наследството на починалия. Онлайн некролог или мемориален сайт ви предлага възможност да добавите много повече за починалия.

Кои са погребалните агенти и какво правят?

Погребалните агенти отговарят за цялата логистика след смъртта. Те попълват всички необходими документи, организират транспортирането на тялото и изпълняват избора, направен от семейството по отношение на погребалните услуги и крайното място за почивка на тялото. Освен логистиката, погребалните агенти са там, за да осигурят морална подкрепа и насоки за някой, който не се справя със смъртта.

Какво се случва, ако смъртта настъпи по средата на нощта или през уикенда?

Ние сме тук, за да помогнем, погребалните агенти са на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината.

Ами ако смъртта настъпи далеч от родния ми град?

Ние сме тук, за да помогнем, можем да уредим остатъците да се транспортират от всяка точка на света. Ние ще поемем отговорността и ще вземем правилните мерки, за да се върнат останките в общността.

Какво е балсамиране и каква цел служи?

Балсамирането дезинфекцира и съхранява тялото; също така забавя процеса на разлагане и подобрява външния вид на тялото, увредено от травматична смърт или заболяване. Балсамирането дава време на семейството на починалия да организира услуга и позволява на семейството да има възможност за гледане на отворена ковчеже.

Трябва ли да имам балсамиране?

Всъщност някои религии забраняват балсамирането. Някои страни обаче изискват балсамиране по закон, за да могат останките да напуснат или да влязат в страната. Ако не е против вашите религиозни обичаи, препоръчва се балсамиране, особено ако има разширена разлика между смъртта и погребението или кремацията.

Колко струва погребението?

Цената на погребението варира в зависимост от желанията ви. Средната цена на погребението е между 2000 и 2500 лева, но най-основните услуги могат да струват по-малко от 600 лева. Цената включва всички професионални услуги, включително транспорт, пълен тоалет и препарати, използването на съоръжение за церемонията и закупуването на ковчег или урна.

Защо погребенията са толкова скъпи?

Погребенията са трудоемки и изискват много работа от много хора. Цената на погребението включва услугите на погрбалния агент при вземане на необходимите мерки, попълване на формуляри и работа с всички останали хора, участвали в смъртта (лекари, адвокати, застрахователни компании). Погребалните агенти работят средно по 40 часа на погребение. Разходите за експлоатация на погребален дом също са включени в цената. Погребалните домове са 24-часова смяна с обширни съоръжения, които трябва да бъдат поддържани и обезпечени.

Трябва ли да плащам за своя план за погребение предварително?

Налице са няколко възможности и планове за плащане, включително такива, които Ви позволяват да плащате за определен период от време.

Вашият консултант по погребението ще се радва да Ви обясни всички опции, така че можете да изберете този, който най-добре отговаря на ситуацията Ви.

Едно от най-големите предимства на взетите по-рано решения е вашата защита от увеличаване на бъдещите разходи.

Може ли предварително заплащане да бъде предплатено?

Да, по ваш избор. Плащането се извършва авансово при днешните разходи. Плащането може да се извърши на вноски. Могат да бъдат предложени политики със или без застраховка. Политиките на съпрузите и двойките могат да бъдат избрани, за да осигурят непредвидени обстоятелства.

Какви са предимствата от предварителните договорености?

 • Спокойствие и увереност, че вашите желания са записани.
 • Предварителното планиране дава възможност да се задават въпроси и да се получават ясни и кратки отговори на всички аспекти на погребението.
 • Данъчни предимства и гаранции за инфлация.
 • Личните избори могат да се разглеждат и икономическите решения да се вземат без емоционален стрес.
 • Облекчава членовете на семейството при трудни избори по време на смъртта. Предварителното договаряне е практическа идея, която има смисъл.
 • Погребението е част от разумното планиране на имотите, както и от подписването на лична директива.

Какво се случва, ако ковчегът, който съм избрал в моя план за договаряне, не е наличен, когато е необходимо?

Предварителните договори за планиране изискват подробни описания на всички избрани стоки, които предпазват потребителя, както и погребалния дом.

В отдалечени случаи, когато конкретни стоки не са налични, политиката на погребална агенция “ЛЕВИТ” е да предлага селекция от стоки с равно или по-добро качество от първоначално закупеното.

Кой планира предварително?

 • Хора от всички възрасти.
 • Членове на семейството или изпълнител, който е отговорен за полагането на грижи за някой в ​​старчески дом или в център за грижи.
 • Хората, които пътуват и почиват в чужбина.
 • Членове на семейството, които се грижат за някой неизлечимо болен.
 • Всеки може да помисли предварително.